Fout
  • Fout tijdens het laden van component: com_jvotesystem, 1

Veel theaters beschikken over een eigen restaurant waar je voorafgaande aan een voorstelling kunt dineren. Maar waar ga je eten als het vol zit? Wij geven tips op culinair gebied!

Theaterrestaurants

Veel theaters beschikken over een restaurant waar je - voorafgaande aan de voorsteling - kunt eten. Meestal hebben deze restaurants een speciaal theatermenu tegen een schappelijke prijs, met voldoende keus voor vlees, vis en vegetarische maaltijden. Meestal een driegangenmenu: voorgerecht, hoofdgerecht, dessert.

Het personeel weet dat de gasten naar een voorstelling gaan en daar wordt dan ook goed rekening meegehouden.

Wij willen graag een aantal theaterrestaurants aanbevelen. De volgorde is willekeurig, dus niet gerangschikt naar goed, beter best.

 

Chassé Theater in Breda, mooie brasserie met een steeds wisselend menu.

Schouwburg Het Park in Hoorn, gezellig restaurants en veel gerechten zijn streekgebonden.

Theaterhangaar, tussen Leiden en Katwijk, voorstelling Soldaat van Oranje. Goede variatie en aantrekkelijke gerechten.

Theater Orpheus in Apeldoorn, stijlvol restaurant, goede keuze aan gerechten, ook mogelijk in de pauze aan je 'eigen'tafel iets te drinken.

't Spant in Bussum, sfeervol restaurant met goed verzorgde gerechten.

Stadsschouwburg Utrecht, restaurant Zindering, modern en hip restaurant met mooie gerechten.

 

 

 

Brasserie de Plantage Veenendaal, gezellig en lekker.

Breng je een bezoek aan Theater de Lampegiet in Veenendaal, maak dan je avond uit extra gezellig door een etentje vooraf in Brasserie de Plantage op de Markt in Veenendaal, zo’n vijf minuten lopen vanaf het theater.

De Plantage is een grote zaak, maar men heeft door de indeling toch een intieme sfeer weten te creëren. De mooie houten vloer, de aantrekkelijke lang bar en her en der mooie zitjes met leren fauteuils nodigen uit tot een prettig verblijf. Sinds januari is het mogelijk een driegangen menu te gebruiken voor € 23,50 met per gang een meerprijs voor luxer gerecht. De keuze is goed, voor vlees- en  viseters en voor liefhebbers van vegetarisch eten is er voldoende om uit te kiezen.

De bediening is vriendelijk en behulpzaam, de drankjes zijn goed en de gerechten worden mooi opgediend. Het is duidelijk dat er een chef kok in de Plantage werkt die liefde heeft voor zijn werk.

Voeg daarbij de heerlijk warme temperatuur op een koude winteravond en je theateravond begint goed! Kortom: Brasserie de Plantage is een absolute aanrader!

www.brasseriedeplantage.nl

 

Bistro de Lachende Gans in Tiel

Schouwburg de Agnietenhof in Tiel is een mooi theater waar men veel verschillende voorstellingen aanbiedt. De grote zaal is overzichtelijk en de foyers zijn ruim. Er is echter geen restaurant in de Agnietenhof dus als je voorafgaande aan een voorstelling even lekker wilt gaan eten ben je aangewezen op de nabije horeca. Op het Korenbeursplein, een plein waar het zeker in de zomer goed toeven is op de terrassen, bevindt zich Bistro De Lachende Gans. In deze sfeervol ingerichte zaak word je hartelijk ontvangen en naar een gezellige tafel geleid. De menukaart doet denken aan een klein fotoalbum, handzaam en overzichtelijk. De gerechten worden aantrekkelijk beschreven en er keuze genoeg aan voorgerechten, hoofdgerechten en desserts voor liefhebbers van vlees, vis en vegetarisch eten.

Ook op de drankenkaart staat voor ieder wat wils. De bediening is vriendelijk en goed. Prijs/kwaliteit verhouding is prima en je verlaat deze zaak na het eten net als die gans in de titel: lachend.

Een aanrader.

www.bistrolachendegans.nl

De Hermitage in Zeist: aanrader!

Een bezoek aan Hotel Theater Figi in Zeist kun je natuurlijk beginnen met een diner in het Weeshuis, maar echt heel erg lekker eten doe je aan de overkant, bij Brasserie de Hermitage. In dit sfeervolle restaurant kun je kiezen tussen de Bodega en het Restaurant. De uitstraling van de Hermitage is gezellig en zodra je er binnenstapt voel je dat je welkom bent. Zodra de zon begint te schijnen kun je op het beste terras van Zeist genieten van het heerlijke eten en de prima bediening.

Brasserie de Hermitage is een echte aanrader en ga je niet naar Theater Figi dan kun je vooral op hewww.hermitage-zeist.nlt terras een hele avond genieten van alle heerlijkheden.

Brasserie de Hermitage
Het Rond 7
3701 HS Zeist
030 6933159

Calypso Theater in Wijk bij Duurstede: dan natuurlijk naar de Engel

 

Als je een voorstelling in het Calypso theater in Wijk bij Duurstede gaat bezoeken, is de keuze van restaurants behoorlijk groot want in Wijk bij Duurstede zijn veel leuke eetgelegenheden op loopafstand van het Calypso Theater. Toch willen wij Café Restaurant De Engel op de Markt, tegenover het theater aanbevelen. In een ongedwongen sfeer eet je heerlijke verse producten die met liefde door de chefkok worden klaargemaakt. In combinatie met de leuke mensen in de bediening en de gezellige sfeer in De Engel zul je er graag nog eens terugkeren, al dan niet in combinatie met een bezoek aan het theater!

Reserveren kan via 0343 571313
Voor meer informatie http://www.engelrestaurant.nl

 

Luister Live!

Luister live naar Radio90FM !
Klik op een van onderstaande logo's:
WMP

Calypso Theater