ANWB: Goudse Schouwburg 

Meest gastvrije theater van Nederland
De Goudse Schouwburg is dé winnaar van de verkiezing van het ‘Meest gastvrije theater’ 2016-2017. Het theater uit Gouda scoorde van alle deelnemende theaters het hoogste cijfer. Daarmee is de winnaar van de categorie middelgrote steden tevens de overall winnaar van de verkiezing.

Waardering

Leden spraken hun waardering uit voor de bereikbaarheid, horeca, het prijsniveau, de sfeer en uitstraling, het zitcomfort, het zicht op het podium en het aanbod van voorstellingen. Het is dit jaar voor het eerst dat het Land van ANWB de verkiezing organiseert. Hiermee ziet ook de eerste publieksprijs voor theaters het licht. Via de Kampioen, de nieuwsbrief van het Land van ANWB, anwb.nl en social media werden theaterliefhebbers in juli opgeroepen hun stem uit te brengen op het theater dat zij op het gebied van gastvrijheid het meest waarderen.

Ruim 23.000 stemmen uitgebracht

In totaal werden ruim 23.000 stemmen uitgebracht. Voor de verkiezing zijn 253 theaters genomineerd in vier categorieën. Dankzij de beoordelingen kunnen de leden de voorstelling van hun keuze nu gaan zien in een theater waarvan zij weten dat het bekend staat om zijn bijzonder goede ontvangst. Alle rankings zijn te vinden op www.anwb.nl/theater