Liesbeth List de Musical

In Première
Op 16 september 2017 vond de eerste voorstelling voor publiek plaats in Beverwijk. Wij waren erbij. Het verhaal speelt zich af in het hoofd van Liesbeth. Het decor is constant, maar neemt u mee naar verschillende locaties. U beleeft de momenten zoals zij deze heeft beleefd, het voelt soms alsof u zelf middenin de gebeurtenis staat. Af en toe lijkt het alsof de acteurs verdwijnen en ze transformeren in de daadwerkelijke persoon. Ook liedteksten krijgen een duidelijkere betekenis, wanneer deze in een bepaalde context worden geplaatst.

Het Verhaal

Tijdens de voorstelling is het soms even slikken. Liesbeth die op hele jonge leeftijd haar moeder verliest, Liesbeth die haar man verliest, Liesbeth die haar beste vriend verliest. Soms helpt slikken niet meer en ziet u mensen een traantje wegpinken. De gebeurtenissen komen heel dichtbij en soms voelt het alsof u bij deze moeilijke momenten bent, alsof u aan haar zijde staat. U leert alle belangrijke personen in het leven van Liesbeth kennen. Wanneer dan ook het moment van afscheid komt, voelt u het verlies dat Liesbeth ook moet hebben gevoeld. Het raakt u en breekt even uw hart.

Applaus

Als dank voor deze mooie, ontroerende voorstelling krijgen cast en crew een daverend applaus van het publiek in Beverwijk, dat nog lange tijd aanhoudt als de cast het podium al heeft verlaten. Mensen zijn zichtbaar ontroerd en verlaten druk pratend de zaal.

Liesbeth List de musical is een voorstelling die uw leven relativeert en u weer even met beide benen op de grond zet. Het leven kan hard zijn, maar bestaat ook uit mooie momenten, geniet daar vooral van. Heb het leven lief.