Rigoletto

Verdi liefde lust bedrog opera
De Hertog van Mantua is een vrouwen verleider en geeft een grote feesten. Hij heeft zo de kans om straffeloos op alle schoonheden te jagen met hulp van zijn mismaakte hofnar Rigoletto.

Het verhaal

Op het feest probeert de Hertog de vrouwen en dochters van de hovelingen te versieren. Rigoletto doet hier niets aan en bespot de aristocraten. Eén van hen vervloekt Rigoletto, die dit wegwuift. 

Ondertussen zit Rigoletto's dochter Gilda thuis opgesloten. Hij wil haar uit de klauwen van de Hertog houden. Wat hij niet weet is dat Gilda een knappe student heeft ontmoet in de kerk op zondag. Zij is tot over haar oren verliefd op hem, maar weet niet dat deze charmante student eigenlijk de Hertog is. De Hertog bezoekt Gilda stiekem.

De edellieden zien Rigoletto met Gilda en denken dat ze zijn liefje is. Ze beramen een plan om wraak te nemen voor het gedrag van Rigoletto.Gilda wordt ontvoerd en naar de Hertog gebracht. Zij komt erachter dat de charmante student eigenlijk de nare Hertog is en vlucht.

Wanneer?

Deze opera vol liefde, list en bedrog is vanaf oktober te zien in het theater bij jou in de buurt. Er is groots uitgepakt met fantastische kostuums en indrukwekkend decor. Kom je ook? Bestel snel kaarten!