Verkaik weer een hoofdrol

Willemijn heeft een rol in Ghost - Das musical in Berlijn
Vanaf 7 december is zij te zien als Molly in GHOST - DAS MUSICAL in Theater des Westens in Berlijn. Verkaik, die onlangs nog te zien was als Elphaba in Wicked in Londen/West End, staat in GHOST - DAS MUSICAL naast Alexander Klaws (Tarzan, Jesus Christ Superstar) als Sam. 

Film 'Ghost'

De musical is gebaseerd op de gelijknamige blockbuster met Patrick Swayze en Demi Moore.

Internationale bekendheid

Willemijn Verkaik verkreeg internationale bekendheid door haar vertolking van groene heks Elphaba in de musical Wicked in zowel New York, Londen, Stuttgart, Oberhausen als Scheveningen. Verkaik is de eerste actrice in de geschiedenis van de productie die de rol speelde in meer dan één taal.

Creatives

GHOST ging in 2011 in première op West End en was een jaar later ook te zien op Broadway. Stage Entertainment brengt de voorstelling nu voor het eerst naar Duitsland. Auteur Bruce Joel Rubin die in 1991 een Oscar ontving voor zijn filmscript, schreef ook het script voor de musicalbewerking. De muziek en liedteksten zijn van Dave Stewart (The Eurythmics) en Glen Ballard die onder andere samen werkte met Alanis Morissette en Michael Jackson. GHOST krijgt een revolutionair decor met verbluffende special effects en illusies.

De Musical

De musical GHOST
gaat over het perfecte liefdeskoppel Molly en Sam en het noodlot dat hen op een
avond treft:  Sam wordt bij een overval doodgeschoten. Terwijl Molly
rouwt, blijft Sam tussen hemel en aarde zweven en komt erachter dat ook Molly
in levensgevaar verkeert. Met behulp van het excentrieke medium Oda Mae praat
hij met Molly en probeert haar te redden uit de handen van de man die eens zijn
beste vriend was.

Foto: Stage / Marcel Schaar